Domowe mleko migdałowe
Kochani,
Zaczynamy od cudownego, zdrowego, bezlaktozowego i banalnie prostego mleka migdałowego, które z odrobiną chęci i blenderem oczywiście zrobicie sami w domu:) Wyborne zarówno do kawy, jak i naleśników, deserów oraz jako składnik innych dań. Polecam!
Składniki:
- szklanka migdałów
- dwie i pół szklanki dobrej jakościowo wody
- szklanka migdałów
- dwie i pół szklanki dobrej jakościowo wody
Przygotowanie:
Szklankę migdałów namoczyć w dwóch i pół, trzech szklankach wody (ja namaczam prze noc) Po kilku godzinach zmiksować najmocniej jak się da. Cały płyn odcedzić od masy migdałowej przez ściereczkę lub gazę.
Tadam!! Gotowe:)
Tadam!! Gotowe:)
Pozostałą masę migdałową można wykorzystać jako dodatkową mąkę do ciasta lub zmieszać z olejem i użyć jako peeling :)
Komentarze
Prześlij komentarz