poniedziałek, 16 grudnia 2013

Domowe mleko migdałowe

Kochani,
Zaczynamy od cudownego, zdrowego, bezlaktozowego i banalnie prostego mleka migdałowego, które z odrobiną chęci i blenderem oczywiście zrobicie sami w domu:) Wyborne zarówno do kawy, jak i naleśników, deserów oraz jako składnik innych dań. Polecam!
 




Składniki:
- szklanka migdałów
- dwie i pół szklanki dobrej jakościowo wody
 
Przygotowanie:
Szklankę migdałów namoczyć w dwóch i pół, trzech szklankach wody (ja namaczam prze noc) Po kilku godzinach zmiksować najmocniej jak się da. Cały płyn odcedzić od masy migdałowej przez ściereczkę lub gazę. 
Tadam!! Gotowe:) 

Pozostałą masę migdałową można  wykorzystać jako dodatkową mąkę do ciasta lub zmieszać z olejem i użyć jako peeling :)
 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...