Cudowny egzotyczny koktajl arbuzowo-kokosowy :)

Zainspirowana cudowną Anetką i przepysznym arbuzem prosto z Sycylii szczęśliwie uzyskanym z pomocą genialnej Iwonki i Marty zrobiłam dziś na śniadanie egzotyczny koktajl arbuzowo-kokosowy :) Do tego naleśniki, własne masełko słonecznikowe, świeże owoce i poranek minął wprost bajkowo :)

 


Składniki na dwie porcje, a raczej dwa kieliszki;-) :
- świeży pyszny miąższ arbuza bez pestek (ok 2-3 szklanki)
- mleko kokosowe - ok 3/4 - 1 szklanki
- sok z połowy cytryny lub limonki
- łyżka sproszkowanego korzenia maca (opcjonalnie dla zdrowia)
- wiórki kokosowe do dekoracji
- dwa plastry limonki do dekoracji
- ewentualnie kostki lodu
 

 
Przygotowanie:
Miąższ arbuza zmiksować w blenderze z mlekiem kokosowym i macą (dodaj mleka na wyczucie, tak, żeby konsystencja Ci odpowiadała:). Po zmiksowaniu dodaj sok z limonki lub cytryny, wymieszaj. Przelej koktajl do kieliszków. Możesz dodać kostki lodu. Udekoruj plastrem limonki i wiórkami kokosowymi.
Smacznego!! :)

Komentarze

Popularne posty