Smoothie z kaszą jaglaną, jabłkiem i mango :)
Od niedawna zaczęłam sezon smoothies, którymi rozpoczynam każdy dzień :) Jaki staje się piękny patrząc na słońce i las za oknem i pochłaniając jednocześnie tak pyszne i zdrowe śniadanie :)
Dziś smoothie z kaszą jaglaną, jabłkiem, mango i kilkoma innymi mega zdrowymi składnikami :)
Składniki na dwie duże porcje:
- 1/4 szklanki przecieru jabłkowego (przetarte jabłko)
- 1/4 szklanki przecieru z mango (przetarte mango) UWAGA! Wersja dla leniwców, którzy nie mają pod ręką powyższych przecierów lub nie chce im się w pośpiechu robić:) - zamiast obu powyższych składników 1/2 szklanki ekologicznego przecieru jabłko-mango (takie eko cudo w ofercie ma np. rossman)
- 3 łyżki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej
- łyżka sproszkowanego korzenia maca
- łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia
- 1 czubata łyżeczka nasion babki płesznik lub chia
- mleko kokosowe (dla odpowiedniej konsystencji, ok 1/3 szklanki)
- szczypta kurkumy
- migdały, jagody goi, wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. W razie potrzeby dodać więcej mleka kokosowego :)
Migdały uprażyć na suchej patelni. Koktajl przełożyć do szklanek, posypać prażonymi migdałami, jagodami goi i wiórkami kokosowymi :)
Komentarze
Prześlij komentarz