Dieta dr Dąbrowskiej - dzień 4
Dieta dr Dąbrowskiej - dzień 4. Ojjj był wczoraj kryzyssss.... Przed oczami pojawiały mi sie serniki z jaglanki, z orzechów, tofurniki, marzenia o kaszy gryczanej i strączkach! Wyobrażacie sobie,żeby ktoś marzył o kaszy i strączkach?!?!?! Ale dziś od rana jest pięknie :) Wszystkie stany psychiczno-żołądkowe się unormowały :) Energia słoneczna w umyśle! Zatem przechodzimy do działania:)
Nasze szybkie menu na dzień czwarty:
Śniadanie:
Szklana ciepłej wody z cytryną i imbirem
(po pół godziny)
Szklanka wody z zielonym jęczmieniem
(po pół godziny)
Koktajl: grapefruit, jarmuż, sok z róży naturalny bez cukru, (ewentualnie nieco soku jabłkowego naturalnego niepasteryzowanego, bez dodatku cukru lub nieco wody w razie potrzeby), łyżka babki jajowatej (opcjonalnie dla poprawienia trawienia)
Puree z pieczonej dyni z cynamonem i kardamonem (tak nam smakowało,że postanowiliśmy zrobić je ponownie)
II śniadanie:
jabłko, marchewka, herbata z pokrzywy
Obiad:
Zupa z kapusty włoskiej i pora na wywarze z warzyw:
Zrób tradycyjny wywar: marchew, pietruszka, kawałek selera, liść laurowy, ziele angielskie, u mnie jeszcze czosnek. Warzywa zostawiłam w zupie. Następnie dodaj pokrojoną kapustę włoską i drobno pokrojonego pora. Zagotuj do miękkości. Dodaj kilka łyżek passaty pomidorowej ekologicznej, posiekaną natkę pietruszki, dopraw solą himalajską (troszkę!), szczyptą kurkumy i słodką papryką. Opcjonalnie u mnie troszkę bardziej egzotyczna wersja z dodatkiem kolendry mielonej i świeżej, kuminu. Ewentualnie możesz użyć nieco pieprzu, ale dr Dąbrowska odradza! :-)
Brokuły i buraki na parze ze świeżymi kiełkami
Surówka z czarnej rzepy, czerwonej kapusty i grapefruita
Kolacja:
Zupa pozostała z obiadu
Surówka z marchewki i jabłka
Surówka z marchewki i jabłka
Komentarze
Prześlij komentarz