niedziela, 3 maja 2015

Najprostsze szybkie danie! Springrollsy z jajkiem sadzonym i warzywami! BANALNE BEZGLUTENOWE PYSZNOŚCI! :-)

No i stało się, zwariowałam na punkcie kolejnego dania :) Najprostsze na świecie! Bezglutenowe! Bez mięsa! Bardzo szybkie! Cudownie pożywne! Idealne zarówno na śniadanie, obiad jak i kolację! :D Zakochałam się <3 <3 <3 Springrollsy z jajkiem sadzonym! Mój ostatni mistrz po prostu! Genialne w swej prostocie :D :)  Echh... no i zjadłabym znowu.... 




Składniki:
Papier ryżowy - tyle sztuk ile sajgonek masz ochotę zjeść
Jajka od radosnej kurki - tyle ile sajgonek masz ochotę zjeść
Sól himalajska
Pieprz
Ulubione warzywa, u mnie: 
Papryka czerwona
Pieczarki
Pomidorki daktylowe
Cebula czerwona
Awokado
Kapusta pekińska
Koniecznie zielenina:
Szpinak
Natka pietruszki
Kolendra
Ewentualnie nieco tłuszczyku do smażenia jaja i pieczarek 

Przygotowanie:
Warzywa umyj, obierz te, które wymagają obrania i pokrój na paski. Pieczarki podsmaż. Jajko rozbij na patelni. Posyp solą himalajską i pieprzem. Przykryj patelnię i usmaż tak,żeby białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne. Arkusz papieru ryżowego namocz w ciepłej wodzie. Przełóż na talerz. Na środku papieru ułóż jajko sadzone. Na nim wybrane warzywa. Złóż jak sajgonkę. Najpierw boki do środka, a następnie dolną krawędź i na nią górną, aż papier ryżowy się sklei. Zajadaj od razu! Pyszności :) Szczególnie jak żółtko wypływa tworząc sos! :D :) 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...