środa, 16 marca 2016

Gryczany krem czekoladowy z truskawkami i pietruszką :)

Skoro jaja śniadaniowo odpadły w przedbiegach ze względu na alergię to wracamy do bezglutenowych zbóż (oczywiście dieta rotacyjna została wdrożona). Do jaglanki rozmroziłam truskawy z lata, dodałam natkę pietruchy i po prostu jest pysznie!! :)



Składniki:
Szklanka kaszy gryczawej niepalonej
Kakao/karob 1-2 łyżki
Mleko roślinne i/lub woda
Kilka daktyli
Ksylitol
Truskawki - do woli
Pietruszka - również ;)
Jogurt roślinny (u mnie kokosowy)
Karobowe lub czekoladowe balsamico :)


PRZYGOTOWANIE:
Kaszę namocz na noc. Ugotuj na wodzie lub mleku roślinnym z daktylami (5-7 minut). Dodaj kakao/karob, ksylitol lub miód. Jeśli gotowałaś/eś kaszę na wodzie to dodaj nieco mleka roślinnego np. kokosowego. Zmiksuj na gładki krem. Przełóż do miseczek. Truskawki (lub inne ulubione owoce) umyj i pokrój. Natkę pietruszki umyj i posiekaj. Truskawki lub inne owoce ułóż na kremie z kaszy. Posyp natką i polej czekoladowym lub karobowym balsamico :)
Smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...