sobota, 24 maja 2014

Cudowny prosty orzeźwiający mus rabarbarowy, do jogurtu, lodów, naleśników, pankejksów :D

W ramach kulinarnych eksperymentów na upalne dni chciałam się z Wami podzielić moim nowym odkryciem. :) Jest nim mus rabarbarowy :) Dziś na śniadanie były z nim naleśniki, idealny również jako dodatek do musli z jogurtem, do lodów (lody rabarbarowe niebawem na blogu!) czy do pankejksów:) Orzeźwiający, lekko kwaskowy, pyszny!!
 
 


 
Składniki (na 1 miseczkę):
- 5-6 łodyg rabarbaru
- ok 2 łyżki zdrowego słodzidła
 
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Rabarbar umyć, obrać, pokroić na 1 cm kawałeczki. Dodać słodzidło, dokładnie wymieszać. Przełożyć do naczynia do pieczenia. Piec ok 15-20 minut. Wyjąć rozgnieść łyżką lub widelcem. Wystudzić :)
Podawać z jogurtem, naleśnikami, plackami lub lodami.
SMACZNEGO!!






3 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie a do tego takie proste ;) Ciekawe czy taki mus można pasteryzować w słoiczkach... muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mus w słoiczkach pięknie się prezentuje :) POLECAM!

      Usuń
  2. Świetny pomysł!! Cudownie będzie zjeść go zimą :-) chyba skorzystam z propozycji :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...