sobota, 14 czerwca 2014

Pankejksy z awokado i banana z musem truskawkowym :D Bez cukru, mąki, bezglutenowe!

Co tu dużo mówić.. Idealne weekendowe śniadanie:) Miękkie, pulchne, słodziutkie od banana pankejksy, bez dodatku tłuszczu, z cudownym musem truskawkowym. Niebo w gębie :) Smacznego!!
  



Składniki:
- dojrzały duży banan
- dojrzałe nieduże awokado
- 3 duże lub 4 małe jajka
- porcja 15g odżywki białkowej (w wersji dla sportowców, u mnie wegańska)
- łyżka sproszkowanego korzenia maca (opcjonalnie dla zdrowia, zamiast macy możesz dodać łyżkę płatków owsianych zmielonych w młynku do kawy na mąkę)
- 1/3 łyżeczki wanilii
- 2 szklanki truskawek
- łyżka wiórków kokosowych (do dekoracji)
 
 
Przygotowanie:
Banana i awokado obierz, pokrój, przełóż do blendera, dodaj jajka, odżywkę białkową, macę lub mąkę owsianą ora wanilię i zmiksuj na gładką masę. Smaż placuszki wylewając na patelnię jedną łyżkę masy. Użyj patelni teflonowej lub dodaj łyżeczkę oleju kokosowego (w wersji wegańskiej) lub masła klarowanego (w wersji niewegańskiej;-)). Truskawki umyj, osusz, obetnij szypułki. Zmiksuj blenderem na mus. Pankejksy układaj na talerzu jeden na drugim na zmianę z łyżką musu truskawkowego. Posyp wiórkami kokosowymi :)
Pyszotttaa!!! :D
 

4 komentarze:

  1. świetnie wyglądają oblane tym musem! samo zdrowie - nic tylko zajadać! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ mi smaka narobiłaś:) jutro pichcę na śniadanie:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Daj znać jak wyszły :) Albo podeślij fotkę :D :*

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...