czwartek, 7 maja 2015

Proteinowa, zdrowa nutella!! Wegańska, bezglutenowa, bez cukru! Z dodatkiem białka konopnego i korzenia maca :) Pyszności na śniadanie :D :)

Bonjour kochani!! Macie już pomysł na zdrowe fitnessowe śniadanie? My znów męczymy totalnie pyszną wegańską i zdrową nutellę z awokado z dodatkiem protein konopnych! :) Coś pysznego! Zarówno łyżką prosto ze słoiczka lub na kanapkę :) :D Szalejcie :) Weekend nadchodzi!!! :-)
 


Składniki:

- 3 małe miękkie awokado (lub 2 większe)
- porcja protein konopnych Lean Shake marki Good Hemp
- 1-2 łyżki kakao ciemnego lub karobu (ja lubię mieszać, 1 łyżka kakao + 1 łyżka karobu, wg upodobań)
- 8-10 daktyli, najlepiej medjool, zależnie od poziomu słodkości (odżywka Lean Shake już jest słodka!)
- czubata łyżeczka sproszkowanego korzenia maca
- mleko kokosowe
- 1/3 łyżeczki wanilii
- ulubione orzechy lub bakalie do posypania (u mnie orzechy włoskie oraz surowe, kruszone ziarna kakao)
 
Przygotowanie:
Daktyle, jeśli są twarde, namocz w letniej wodzie (jeśli użyjesz miękkich daktyli medjool możesz ten krok pominąć). Awokado umyj, obierz, pokrój na kawałki i przełóż do miski. Wyjmij daktyle z wody, pokrój, przełóż do awokado. Dodaj trochę mleka kokosowego, proteiny konopne Lean Shake, kakao, maca oraz wanilię i zmiksuj blenderem na gładziutką masę. Tu spróbuj :-) W razie potrzeby dodaj jeszcze trochę mleka lub daktyli, albo wanilii i zmiksuj. Konsystencja ma być zbliżona do nutelli, ma się dać smarować, ale nie może być płynna. Spróbuj ponownie :) Przełóż do zamykanego słoiczka i wstaw do lodówki :-)

Zapewne za długo nie postoi :-p ;-)


2 komentarze:

  1. Nie postoi długo oj nie :D Smaczne rzeczy szybko znikają :D

    OdpowiedzUsuń
  2. coś pysznego! i to nie tylko na chleb, ale również do wszelkiego rodzaju deserów :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...